Légtechnikai rendszerek, légtechnikai idomok gyártása
Cégünkről - Bett-Air Kft. Ipari légtechnika Termékeink: ipari légtechnikai elemek, idomok, légcsatorna rendszerek Referenciák: légtechnikai rendszerek gyártása, kiépítése Elérhetőségek: Légtechnikai berendezések, légcsatornák gyártása Letöltés: Szerviz: Légtechnikai rendszerek javítása
Bett-Air Kft. Ipari légtechnikai berendezések, lécsatorna rendszerek gyártása
Bett-Air Kft. Ipari légtechnikai berendezések, lécsatorna rendszerek gyártása

Négyzetes légcsatorna

A Bett-Air Kft. a négyszögkereszmetszetű légcsatorna rendszerek elemeit a DIN 24190 szabvány követelményeinek megfelelően gyártja.

A négyszögkeresztmetszetű légcsatornák az ipari létesítmények, üzemek, csarnokok légtechnikai rendszerében a levegő elvezetését, az aktív berendezések közötti szabályozott légáramlást biztosítják.

A légcsatorna és légtechnikai idomok készülhetnek horganyzott acéllemezből korcolásos technológiával, valamint rozsdamentes vagy fekete lemezből hegesztéses technológiával. Mindkét légcsatornaelem- gyártási technológia lehetővé teszi a kül-és beltéri használatot egyaránt.

A légcsatorna elemeket nem csak a szabványban foglalt formáknak megfelelően, hanem tetszőleges, egyedi formában is elkészítjük. Szükség esetén 600 °C  90 min hőállóságú légcsatornát is készítünk.

   
     

A négyzetes légcsatorna rendszerekről

 

A légcsatornák az ipari létesítmények, üzemek, csarnokok légtechnikai rendszerében a levegő elvezetését, az aktív berendezések közötti szabályozott légáramlást biztosítják.
A négyzetes légcsatorna rendszereket előnye a kör keresztmetszetű rendszerekkel szemben:

  • Egyszerűen rögzíthető
  • tálcára szerelhető
  • jobb a helykihasználása
  • aszimmetrikus csatornautakban is jól alkalmazható (téglalap keresztmetszetű légcsatorna idomok)
  • könnyen kialakítható szöget bezáró vagy derékszögű idom

Ezeket a rendszereket olyan helyen érdemes alkalmazni, ahol a légcsatorna-út behatárolt és viszonylag kis keresztmetszeten a lehelő leghatékonyabb légszállítás biztosítása a cél, illetve ahol a légcsatorna-elágazások, valamint az ipari légtechnikai berendezések megkövetelik a négyzetes légcsatorna rendszer használatát.

 

A négyzetes légcsatorna rendszerek típusai, szerelése:

 

A négyzetes légcsatorna és légtechnikai idomokat kétféle módon gyártjuk:

  • Horganyzott acéllemezből korcolásos technológiával
  • Rozsdamentes vagy fekete lemezből hegesztéses technológiával.

Mindkét légcsatornaelem- gyártási technológia lehetővé teszi a kütéri és beltéri használatot egyaránt. Az elemek egymáshoz való kötése csavarozással és sziloplaszt tömítéssel vagy csavarozással és ragasztással történhet. A légcsatorna rendszerek építésénél a szabvány előírásait kell követni, de mindenképpen törekedni kell a zárt, szivárgásmentes légcsatorna rendszer kialakítására.

 

A négyzetes légcsatorna rendszerek felületkezelése, színezése:

 

A légcsatorna idomokat olyan anyagokból gyártjuk, amelyek normál üzemi körülmények között nem igényelnek különleges felületkezelést, karbantartást. Igény esetén az elemek felülete színezhető. A színezés történhet szinterezéssel vagy festéssel. Figyelem! A légcsatorna idomok festéshez speciális felület-előkészítés és egyedi, horganyzott fémhez való festék szükséges. Zománcfesték, olajfesték használata tilos! Hűtő- vagy fűtőberendezések környezetében különös figyelmet kell fordítani a légcsatorna elemek nagy mértékű dilatációjára!

Speciális esetben (pl. erősen savas környezetben) a szükség lehet a légcsatorna rendszer teljes felületkezelésére, védőbevonattal való ellátására. A védőbevonat típusát és a réteg vastagságát a leégcsatorna elemek igénybevétele alapján tudjuk meghatározni.

 

A négyzetes légcsatorna rendszerek karbantartása

 

Szellőztetési rendszereknél

Kültéren évente legalább két alkalommal ellenőrizni kell a rendszer zártságát, a kötések épségét és a légtechnikai elemek sérülésmentességét, valamint az állványzat stabilitását. A kültéri csonkoknál ellenőrizni kell a beázás, vízbefolyás veszélyét és az esetleges korrózió ill. behordott szennyezőanyag mértékét.

Beltéren évente legalább egy alkalommal ellenőrizni kell a rendszer zártságát, a kötések épségét és a légtechnikai elemek sérülésmentességét, valamint a légtechnikai állványzat stabilitását.A szellőzőnyílásoknál ellenőrizni kell a behordott szennyeződés mértékét.

 

Hűtő-fűtő rendszerek légszállításánál

A fentiek mellett a hűtő-fűtő berendezések környezetében kialakuló páralecsapódás, savasodás, gombásodás dialtációs repedések vizsgálata is szükséges. A hűtőközeg mennyiségének és hatékonyságának ellenőrzése, az ipari légtechnikai berendezés hűtőrendszerének zártsága is ellenőrizendő.
 

Speciális légetchnikai rendszereknél

A fentiek mellett a rendszerre vonatkozó sajátosságokból fakadó légtechnikai kockázatok vizsgálata is szükséges.
 

A négyzetes légcsatorna rendszerek bontása

 
Bontás esetén a légtechnikai elemek az építésügy hatóságok ide vonatkozó rendelkezései, valamint a hulladékkezelési rendeletek ide vonatkozó részei szerint kezelendők.
Figyelem! Egyes légtechnikai elemek (pl. hűtő-fűtő berendezések zárt rendszereinek hűtőközegei) veszélyes anyagnak minősülnek és ennek megfelelően kezelendők! A bontás során fokozottan ügyelni kell a tűzvédelmi és munkavédelmi szabályok betartására!
 

Termékeink:

  Négyzetes légcsatorna
  Esővédő zsalu
  Körkeresztmetszetű légcsatorna
  Szabályozó zsalu
  Hangcsillapító
  BA-VAV Légmennyiség szabályzó (kör)
  BA-MP Légmennyiség-mérő
  Tisztatéri doboz
  Belimo zsalumozgató motorok
  BA-VAV Légmennyiség szabályzó (négyszög)
  LH léghevítők
  Betétkúpos kifúvófej
  LSZH Légszűrők
   
 

Egyedi gyártások:

  SMR szűrőfal
  Egyedi gyártású hangcsillapító burkolat
  Gázmotortelep hangcsillapítás

 

Légtechnika, légcsatorna rendszerek, szellőzéstechnika. Ajánlatkérés? Visszahívjuk!

 

 

Bett-Air Kft. Ipari légtechnikai berendezések, lécsatorna rendszerek gyártása
Székhely: 2049 Diósd, Vadrózsa köz 1.
Adószám: 12192856-2-13
Telefonszám: 06 23 545 043
Fax: 06 23 545 044
E-mail: info@bett-air.hu
Web: www.bett-air.hu
   
GPS-koordináták: N47° 25' 4.0434"; E18° 56' 37.572"